Saturday, 13 October 2012

sweetnyer entry yang ini..

01:54 Posted by Ukhti Mawar , , , , 3 comments
                                 * Assalamu'alaikum adik manis semua*

hehe..entry kali ini khas lagi khusus buat yang bergelar wanita, perempuan, muslimah..eh, orang kelantan panggil perempuan 'tino' kan..hehe..macam kasar aje bunyi nye..uhukk..

wahai muslimah yang gojes sekalian..

mesti tak sabar nak tahu dan tengok kan..entry apa yang best sangat tue..yang sweet sangat tue..

jom la kite baca sama2..sambil tenyum timpul..sebelum ke link tu..sila lapangkan hati dahulu okei..then, dah tenang baru boleh baca..haha..saspen la tue kan..


best tak..best tak..sweet je macam ustazah fatimah syarha kan..suci aje.. lagi-lagi ditambah dengan akhlak yang hebat..subhanallah...

kitnye baby ustzah ha..

baharulah Islam dipandang oleh orang lain..kelmarin ustaz kami ada story-morry.. pada suatu hari,  student beliau ada la buat temuramah sikit..targetnya orang bukan Islam..

pi tanya depa, "kenapa hang tak mau masuk Islam?" >soalan sensitif tu<

tahu apa jawapan budak sarawak@yang non-muslim tue.."kami tak nak masuk islam sebab kami tengok ramai  orang islam tak pergi solat jemaah..bukan ke orang islam digalakkan solat jemaah.." tu dia..setepek kena kat muka..adush..

lagi satu jawapan dia @ yang tak islam tue.. "islam ajar untuk bercakap benar, tapi kami tengok ramai aje kawan-kawan yang islam yang cakap bohong...!"

ish..ish..memang akhlak memainkan peranan yang sangat penting..kat situ la orang boleh nilai kita macam mana..hoho..memang kita tak boleh judge the book by its cover... but macam mana nak suh tengok yang kat dalam kalau dia dibalut plastik..ngeee...



so, berbalik dengan cerita tudung labuh tadi..apa la kena mengena dengan cerita si non-muslim tadi pulok ni kan..hehe..sabaq..sabaq..

siapa yang berada di awangan blog ku ini..mesti sentiasa pamerkan kesabaran yang terlampau..kan sabar itu sweet..eh, sweet ke..bukan indah eh..hem..apa-apa je la..

jom la kita semua bertudung labuh..hem..tak semestinya kena terus tukaq daripada pakai shawl yang nampak dada..ke tudung cendawan terus.. tapi biaq la perubahan yang berperingkat..apa? tak tahu tudung cendawantu mande apa?

hehe...tudung labuh yang bulat tu la..yang orang arab panggil mudawwar tue..comel kan nama dia..<penangan budak sekolah agama yang suatu ketika dahulu>

insya allah..jika kita ikhlas dan redha..perubahan yang sedikit pasti menemui istiqamahnya.. boleh aje nak masih pakai tudung bawal biasa atau shawl@pashmina..tapi.. ne la kawan semua ikut 2 syarat tue.. > tutup dada n tak nipis & jarang<..mudah aje kan..

then, lepas dah betul-betul bersedia nak pakai tudung labuh..alhamdulillah.. bidadari syurga mencemburui kamu.. lagi la comey..sweet aje tengok..

SUCIIII... adik depan tu bukan korek idung tau..pegang bibir aje..



hehe..ummu ubaidah doakan moga muslimah yang dikasihi Allah yang sekarang kat depan latop@ipad nie.. sentiasa berada di bawah rahmat Nya..sentiasa dibuka pintu taubat dan perubahan buat kamu yang comel nie sume..dan jangan pernah berasa malu atau rendah diri dengan fesyen islam kita..identiti kita..

baju kurung..even ramai cakap baju orang tua-tua..old school..tak up-to-date..eleh, raya nanti buat baju kurung jugak kan..kenapa raya first tu tak pakai suar jin aje..uwek!!

akhir kata..baju kurung dan tudung EVERGREEN...!!!kerana Allah...

3 comments:

  1. nak bagi cokelat buat siapa yang suka pakai tudung labuh...sapa nak???

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak3 coklat cadburry taw hehe

      Delete