Wednesday, 17 October 2012

Pelampau yang melampau..

08:55 Posted by Ukhti Mawar , , No comments
             *Assalamu'alaikum sahabat yang baik hati lagi comey semua*

Alhamdulillah..pagi ni dapatlah ku menggerakkan jari-jemari ini untuk menaip bait-bait ilmu yang insya Allah bermanfaat..ameen.

Pelampau??hah..memang melampau..huhu..



Nak tahu term 'pelampau' ni start femes bila..betui..sejak kejadian 11 september 2001..yang ada hentaman kuat oleh 2 kapal terbang..dekat pusat dagangan utama Amerika Syarikat..di New York.. abis gugur menyembah bumi bangunan tue..



pastu dengan tanpa usul periksa dan tak malunya, pihak berkuasa terus menuduh orang Islam yang buat.. ntah mana bukti pun tak tahu..hish..then, kesan dari pengeboman itu, beratus-ratus orang daripada orang Islam kerana dipercayai menganggotai golongan pelampau ni..

astaghfirullah.. 

memang dalam Islam, dari dulu lagi telah wujudnya beberapa golongan melampau nie..nak tahu tak sejarahnya??hehe..dengar je perkataan sejarah..sensitip eh.. 

hem..tu sejarah zaman sekolah lain..ni sejarah tentang islam lain kawan..yang kedua tu kena ambil perhatian sikit okei..

alamak!!!dah nak pergi siap-siap pergi kelas..hari ni kena combine 2 kelas..mesti ramai..so kena g awal na.. kang kena angkat kerusi..

so, next time kita sambung pasai siapa golongan pelampau..dan ada lagi ke sekarang ni?

hehe..salam sayang semua..:D


0 comments:

Post a Comment