Friday, 5 October 2012

Anti-hadith...!!!beware okei...

                     *Assalamu 'alaikum sahabat yang dikasihi*

Hari ini aku bergegas untuk menaip entry tentang anti-hadith ni hah..baru baca...n nak terus share ngan korang..sebab taku-takut buku-buku ni yang korang sibuk dok baca dan nak wat rujukan untuk esaimen korang tu..bahaya..bahaya... lagi-lagi kalaulah penulis-penulis dari golongan ini adalah idola korang..husy.. lagi bahaya tu...

cepat..cepat..tak sabar nak bagitahu ni..

Kenapa golongan anti hadith ni tak diiktiraf dan diharamkan..kenapa eh?

sebab kan..tonggak asas Islam ialah 2 sumber ini; Al-Quran dan As-sunnah... Al-Quran kena beriman..hadith pun wajib kita beriman jugak...tak boleh tinggalkan salah satu..mesti coupling..!!

ini dia senarai nama buku dan penulis..take note okei dear..
  1. hadis; satu penilaian semula (Kassim Ahmad)
  2. hadis; jawapan kepada pengkritik (Kassim Ahmad)
  3. pendedahan kebenaran adalah dari Tuhanmu (Idris Abd Rahman)
  4. bacaan (Othman Ali)
  5. risalah 'Iqra' terbitan Jemaah al-Quran
  6. the computer speaks; god's message to the world (Dr Rashad Khalifa)
hah..dapat...salin..salin...

manalah tahu nanti kot-kot nak cari bahan..jangan mudah terpedaya dengan tulisan dalam buku ini tau..

menurut kertas kerja oleh saudara abdul karim ali dari ukm yang bertajuk " penguatkuasaan fatwa pengharaman karya-karya anti-hadith di malaysia: satu penilaian..

bahan-bahan tersebut ada di maktabah @ library @ perpustakaan kat ukm..um..uiam..usm..uum..utm..

hah..maka berhati-hatilah wahai sahabat ye..



lagi satu ni si dia kassim ahmad adalah pelopor golongan anti-hadith kat negara kita ni.. so blog dia korang boleh la jenguk-jenguk..tapi jangan terpengaruh pulak ye..


eee..dorang ni apalah..ramai yang terpedaya ni masalahnya terdiri daripada yang cerdik pandai lagi super duper intelligent..napa la ikut jugak..sah-sah memang salah kan <ya Allah, kembalikanlah mereka ke jalan yang benar>..

malahan kan, ustaz kami cakap..pensyarah kat ipta di negara kita ni,  ramai yang secara tak langsungnya dorang sebarkan fikrah ni sewaktu kuliah dorang..

so, kalau-kalau prof korang tu ada cakap macam lain je..macam pelik je..dan bercanggah je..hah..ayok!!

ntah..ntah..astaghfirullah hal'adzhim.. ya Allah, selamatkan kami daripada bencana ini..ameen..

0 comments:

Post a Comment