Thursday, 5 July 2012

Nisfu Syaaban yang mulia..

11:18 Posted by Ukhti Mawar No comments

                                                 *Assalamu'alaikum*

Salam Nisfu Syaaban..alhamdulillah.. dah separuh Syaaban kita lalui..perasan atau tidak..memang dah berlalu dah..dah nak Ramadhan dah kan?tak sabar rasanya..nak tengok suasana yang mana ramai orang yang baca Al-Quran..dan tak ramai yang duduk bersembang kosong...majoriti mesti buat keje masing-masing dengan amannya..[disebabkan letih dan tak larat]..huhu...

Jom la kita sume jenguk-jenguk blog sahabat yang lain ni about Nisfu Syaaban..moga ada input dan pengajarannya okei..


Biasanya..kalau sebut malam Nisfu Syaaban..mesti ramai orang akan terlintas tentang baca Yassin sebanyak 3 kali..bayangkan..3 kali u ouls..lotih mulut weh..berbuih air liur...

Macam dulu, masa kat asrama skool tercinta..bacaan Yasin menjadi seakan di pasar..iye la..dah ramai-ramai baca..of course la berterabur btol.. yang laju-laju..yang perlahan..perlahan la...

tu sume hanya amalan yang baru diwujudkan je..Rasulullah saw tak buat pun dulu..bidaah la kan namanya..




banyakkan membaca blog-blog dan buku tentang peristiwa dalam Islam ni ye..moga kita menjadi Muslim yang hebat dengan ilmu..barula kita tak boleh ditindas..insya Allah..

See soon..ilal liqo'..salam mesra seharum mawar putih..salamu'alaikum..




0 comments:

Post a Comment