Tuesday, 8 May 2012

syuh..syuh..pergi jauh..hati hitam..

16:07 Posted by Ukhti Mawar No comments
                          * Assalamu'alaikum*


Sweet Tuesday..hehe..alhamdulillah..setelah pulih dari hati yang lara..akhirnya ummu ubaidah kembali ke dunia yang nyata..syuh..syuh..hantu yang menyesatkan...

Sekembalinya diriku..nak buat something yang new la..nak refresh hati serta minda ni..jauh dari rasa dengki, jauh dari kemungkaran..jauh dari kesedihan serta kekecewaan..ceh! macam kena break jek!

Yang terlintas sekarang adalah ; 
  1. g go-kart dengan nat, ain dan zatie...
  2. nak g jungle trekking..walaupun mende yang memenatkan amat aku tak gemo sungguh.. bawak beg sandang yang besar..dan pakai sweater..wah, bestnya..terasa macam John Wood, si pengembara yang rumahnya atas plane.. <pengasas Room to Read>
  3. g zoo Melaka yang sungguh besau dan syok tu..nak tengok atok orang utan..eh, ada lagi ke ntah dia..
  4. Jalan-jalan satu Banda Hilir..bestnya tengok tempat bersejarah..memang minat sangat idea yang ini..<3

Wah...jom mulakan hidup yang baru...Insya Allah ketenangan bakal ku kecapi..aku kena jadi insan yang bersyukur..barulah ketenangan yang hakiki akan datang..syukur dengan nikmat yang sikit..dan jangan takbur dengan nikmat yang banyak..Ingatlah si Pemberi nikmat...ONLY ALLAH MAHA BESAR...!!!

0 comments:

Post a Comment