Tuesday, 2 October 2012

Hijabista vs Dosakita 1

08:06 Posted by Ukhti Mawar , , , , No comments
   
                        *Assalamua'alikum para pencinta fesyen muslimah*   

Nah mesti suka tengok yang ini:


video
Hah..siapa yang tidak kenal dengan gadis kiut di atas ni..Hana Tajima..dengan bermuka orang putih lagi menawan..pasti ikon fesyen ini menjadi kegilaan ramai wanita..

Fesyen-fesyen yang ditonjolkan selalunya mendapat sambutan hangat dan menjadi ikutan nak muda kita..mahupun anak muda negara yang lain..satu dunialah senang nak kata...

Sedikit info tentang Hana Tajima..jom tengok link ini... 



Ye..kenal dah..yang membawa feyen lilit tudung ke negara tercinta kita ini..anak kacuk orang putih sama jepun..yang korang duk ikut tu..ala-ala messy stail kn... 

hem..ok je kalau nak berfesyen..tidak ada masalah girls.. lagi-lagi Islam sukakan kecantikan..dengan melihat orang Islam sentiasa cantik dan kemas..barulah orang bukan Islam..suka tengok kita..terpaut hatinya dengan agama Allah swt ini ni kan..

are u sure ni fesyen yang Islam benarkan dear?



betulkah ini yang memenuhi kritiria Islam dalam berfesyen?



Modern!!! itulah laungan zaman anak muda sekarang ini..of kos kita kena selari dengan arus permodenan.. teknologi..segala bagai yang baharu datang ni..kena ambil tahu ye...

tapi dalam menjelmakan diri sebagai agen agama @muslimah sejati..ada batas-batas yang perlu diikuti.. bukan biar asal cantik, selesa dan ringkas..itulah yang TERBAIK DI SISI KITA...

Ikuti HD part 2... miss u.. salam sayang muslimah sejati..

0 comments:

Post a Comment